header-object

logo-fonds-1818logo-Oranje Fonds

 

 

 

 

 

PROJECT ACTIEF AAN DE SLAG


 

Het project “Actief aan de slag” is een maatjesproject voor anderstaligen naar vrijwilligerswerk. Het project is gericht op maatschappelijke participatie en het vergroten van de zelfredzaamheid van anderstaligen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. 


 

WIE ORGANISEERT HET PROJECT “ACTIEF AAN DE SLAG”


 

Het project “Actief aan de slag” is een initiatief van Stichting Kleurwerk, FOX AOB in samenwerking met het Vrijwilligerspunt (onderdeel van WOEJ) te Voorburg. Het project wordt gesubsidieerd door het Oranjefonds, Fonds 1818 en de gemeente Leidschendam-Voorburg.


 

WAT HOUDT HET PROJECT IN ?


 

In het project worden anderstaligen, die hulp nodig hebben bij het vinden van vrijwilligerswerk, gekoppeld aan een vrijwilliger (maatje). De deelnemer en vrijwilliger gaan samen op zoek naar vrijwilligerswerk.


 

DUUR EN START VAN HET PROJECT ?


 

Het project duurt 1 jaar. Het project start in maart 2012 en eindigt medio juli 2013.


 

WERKWIJZE


 

De deelnemer en de vrijwilliger krijgen na aanmelding voor het project een intakegesprek. Na een positief besluit van de deelnemer danwel de vrijwilliger krijgen beiden een (aparte) training (2 dagdelen). Tijdens de training wordt zowel de deelnemer als de vrijwilliger voorbereid op het vrijwilligerswerk c.q. zoeken naar vrijwilligerswerk. Zodra de deelnemers en vrijwilligers de training hebben afgerond worden de beschikbare deelnemers en vrijwilligers (individueel) aan elkaar gekoppeld. De vrijwilliger en de deelnemer gaan aan de slag en spreken 1x per week af. Tijdens de gesprekken wordt er een persoonlijk actieplan t.a.v. de deelnemer opgesteld. Aan de hand van het actieplan wordt er gezocht naar een geschikte vrijwilligersbaan totdat de deelnemer geplaatst is. De vrijwilliger blijft de deelnemer, na plaatsing op een vrijwilligersbaan, begeleiden.


DEELNEMERS - DOELGROEP


 

Het project “Actief aan de slag” is speciaal bedoeld voor anderstaligen uit de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het maatjesproject richt zich op anderstaligen die vrijwilligerswerk willen doen, die zelf hebben aangegeven behoefte te hebben aan een maatje voor het zoeken van vrijwilligerswerk. De deelnemers kunnen zichzelf aanmelden of worden aangemeld via een organisatie of instantie. 


 

VRIJWILLIGERS (MAATJE)


 

De vrijwilliger (maatje) begeleidt en bemiddelt de deelnemer naar vrijwilligerswerk. Vrijwilligers die “maatje” willen worden moeten aan een aantal criteria voldoen;

 

minimaal 2-3 uur per week beschikbaar zijn, woonachtig in de regio Den Haag, karaktereigenschappen bezitten die belangrijk zijn om maatje te kunnen zijn, zoals; geduld, integriteit, flexibiliteit, gevoel voor humor, relativeringsvermogen en sociale- en communicatieve vaardigheden. Daarnaast is het belangrijk dat u als vrijwilliger affiniteit met de doelgroep en interesse in andere culturen heeft.


Hebt u interesse in dit project?             OF         Wilt u zich aanmelden als deelnemer of maatje?


 

Wilt u meer informatie? Download via onderstaande link verschillende informatiefolders.

Folders: Algemeen  Deelnemers  Vrijwilligers 


 

U kunt contact opnemen met: Marion de Vos tel: 06-51913065. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van het contactformulier elders op deze website.