header-object

 

PROJECTEN

 

KOOKPROJECTEN

Stichting Kleurwerk heeft in de periode van 2007 tot heden verschillende projecten op het gebied van buitenlandse catering uitgevoerd. Enkele voorbeelden zijn: een catering-leerwerktraject en het project “Nieuwe Buren”. Naast bovennoemde projecten heeft Stichting Kleurwerk voor veel bedrijven, organisaties en particulieren internationale buffetten (Afghaans, Koerdisch, Marokkaans, etc.) verzorgd.

 

PROJECT NIEUWE BUREN

In 2009 heeft Stichting Kleurwerk in samenwerking met Vluchtelingenwerk ZHN en Vidomes het project Nieuwe Buren uitgevoerd. Het doel van het project Nieuwe Buren was het samenbrengen van allochtone en autochtone buurtbewoners uit de gemeente Leidschendam-Voorburg door middel van gezamenlijk koken. Het project was een groot succes. Het project bestond uit meerdere workshops met verschillende thema’s (landen). Het project was zeer succesvol.

Stichting Kleurwerk heeft goed nieuws: Het kookproject Nieuwe Buren wordt vervolgd. Dankzij de subsidiebijdrage van het St. Martinusfonds en het Van Ravesteynfonds kunnen wij in 2012-2013 drie nieuwe kookworkshops organiseren.

KOM KOKEN MET UW NIEUWE BUREN!
“elkaar leren kennen, door voor elkaar te koken ”


In de gemeente Voorburg-Leidschendam wonen veel mensen uit verschillende culturen. Zij hebben hun eigen gerechten met bijzondere ingrediënten. Om een idee te krijgen van deze tradities en de gerechten die onze nieuwe buren maken, kan er op 5 verschillende vrijdagen in 2011 samen gekookt en gegeten worden. Elke bijeenkomst staat in het teken van een land, bijvoorbeeld Afghanistan, Koerdistan of Turkije. Per bijeenkomst zullen vier dames uit het betreffende land samen met u koken en ook hun land presenteren.

 

CULINAIRE BIJEENKOMST

De kookworkshops zijn op vrijdagavond. Het is een avondvullend programma van 17.30 tot 21.00 uur. Vanaf 17.45 uur wordt u ontvangen met een welkomstcocktail. Om 18.00 uur beginnen we met koken. Tijdens de avond krijgt u informatie over de keuken, taal, cultuur, etc. van het desbetreffende land. Aan het einde van de avond kunnen we samen genieten van de heerlijke gerechten die zijn gemaakt. Tijdens het koken en gedurende het diner is er natuurlijk veel ruimte om elkaar te leren kennen.

Binnenkort worden er nieuwe data voor 3 kookworkshops bekend gemaakt. De eerste datum voor de kookworkshop is bekend:

 

VRIJDAG 7 DECEMBER 2012 IN WIJKCENTRUM DE GROENE LOPER,
VAN ROYENSTRAAT 2 TE VOORBURG

 

Deze kookworkshop staat in het teken van Irak/Koerdistan.

Hier kunt u de folder voor 7 december a.s.  downloaden

 


  AANMELDEN

  U kunt zich aanmelden bij:

  Stichting Kleurwerk
  Marion de Vos
  Fransstraat 16 – Voorburg
  Telefonisch via tel.nr.: 070-3356149 of 06-51913065 of
  Per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
  via het contactformulier, die u elders op deze website kunt vinden, onder vermelding van uw naam, adres woonplaats en telefoonnummer.

  Voor iedere deelnemer geldt een eigen bijdrage van € 10,00. U kunt het bedrag overmaken op rekening nummer: 1091.30.014 t.n.v. Stichting Kleurwerk te Voorburg onder vermelding van uw NAW-gegevens en kookworkshop 7-12-2012. Uw betaling is tevens een bevestiging/bewijs van deelname.